'Zes, zeven, acht miljoen euro verliezen in een jaar is best een beetje vervelend'

'Zes, zeven, acht miljoen euro verliezen in een jaar is best een beetje vervelend'

23-04-2018 07:41
51

Frans van Seumeren peinst er niet over om FC Utrecht te verkopen. De afgelopen jaren kreeg de populaire eigenaar van de eredivisionist veel aanbiedingen uit het buitenland.

Van Seumeren ging er niet op in. "Er zijn meerdere partijen geweest die interesse hadden om de club te kopen. Uit het Midden-Oosten, China, Amerika, Rusland en Frankrijk", vertelt hij aan De Telegraaf. "Die grotere partijen zien niet alleen de voetbalclub. Die kijken ook naar de omgeving en of een stad interessant is."

Ruim veertig miljoen euro stak Van Seumeren de afgelopen tien jaar in FC Utrecht. "Ik heb het niet precies nageteld. Maar het zal wel ergens rond die koers zijn. Het is in ieder geval niet minder geweest", zegt hij lachend.

"Als ik het grosso modo over de afgelopen tien jaar bekijk dan vind ik het hartstikke leuk geweest", maakt Van Seumeren de balans op. "Maar er zijn ook wel mindere momenten geweest. Als je zes, zeven, acht miljoen euro verliest in een jaar, dan is dat natuurlijk best een beetje vervelend."