'Manchester United neemt voorschot op miljoenendeal en zet Kluivert op shortlist'

'Manchester United neemt voorschot op miljoenendeal en zet Kluivert op shortlist'

23-04-2018 08:48
39

De naam van Justin Kluivert zingt opnieuw rond in Engeland. Manchester United heeft de Ajax-aanvaller in het vizier als potentiële opvolger van Anthony Martial.

Dat meldt The Times. Martial staat sinds de komst van Alexis Sánchez op een zijspoor in Manchester en gaat - als de situatie zo blijft - een transfer forceren. José Mourinho heeft geen moeite met de vertrekwens: als het juiste bod op tafel komt, mag Martial onderhandelen met andere clubs.

Wedden

Meer odds

Onder meer Juventus en Liverpool zijn geïnteresseerd in de 22-jarige aanvaller, voor wie Manchester United twee jaar geleden nog een basisbedrag van vijftig miljoen euro betaalde. Martial wil na het WK met Frankrijk en voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen tekenen bij een nieuwe club.

Door het nakende vertrek van Martial heeft Manchester United een schaduwlijst opgesteld, meldt The Times. Daarop staan drie namen: Thomas Lemar (AS Monaco), Malcom (Girondins Bordeaux) en Kluivert (Ajax). Lemar is met een prijskaartje van honderd miljoen euro de duurste van het gezelschap, Malcom wordt al langer begeerd en Kluivert heeft zijn Ajax-contract nog altijd niet verlengd.

Lees ook: Kluivert: "Als hij vandaag al zou vertrekken bij Ajax, wordt het lastig voor hem"