KNVB eert recordinternational Sneijder met afscheidsduel: Zoals ik het droomde

KNVB eert recordinternational Sneijder met afscheidsduel: "Zoals ik het droomde"

23-04-2018 13:42
69

Wesley Sneijder krijgt op 6 september een groots afscheid bij het Nederlands elftal. In een oefenduel met Peru speelt de recordinternational van Oranje zijn 134e en definitief laatste interland namens de nationale ploeg. 

"Ik ben hartstikke blij met wat er nu gaat gebeuren. Dit is het afscheid zoals ik het droomde, vergelijkbaar met zoals Podolski dat bij de Duitsers deed. Gewoon: afscheid nemen in een wedstrijd, in een team dat me dierbaar is en op een plaats die me dierbaar is", zegt Sneijder op het digitale thuis van de KNVB.

"Ik had dit eerlijk gezegd wel een beetje verwacht", vervolgt de spelmaker, die sinds begin 2018 in dienst is van Al-Gharafa. "Dit wilde zowel de KNVB als ikzelf heel graag. Nou, dan komt het er meestal wel van. En je ziet dat het gebeurt. Ik ben er de KNVB oprecht dankbaar voor. Een mooier afscheid kan niet."

Na een gesprek met bondscoach Ronald Koeman werd besloten dat Sneijder een afscheid krijgt ín een wedstrijd. Daarna moest nog een juist moment worden gevonden. "Zoiets moet uiteraard passen in het programma van de bondscoach. Maar de intentie om onze recordinternational dit afscheid aan te bieden was er bij alle betrokkenen meteen nadat zijn afscheid vast stond. Uiteindelijk leidde het tot de afspraak om op 6 september alles te laten samenvallen", aldus Nico-Jan Hoogma, directeur topvoetbal bij de KNVB