Kameroen op zoek naar bondscoach: één Nederlander op lijst met 70 (!) kandidaten

Kameroen op zoek naar bondscoach: één Nederlander op lijst met 70 (!) kandidaten

23-04-2018 19:21
9

De voetbalbond van Kameroen lijkt drukke maanden tegemoet te gaan. De Ontembare Leeuwen moeten op zoek naar een nieuwe bondscoach en hebben volgens lokale media de keuze uit maar liefst 70 mogelijke kandidaten.

Het Afrikaanse land zit al sinds december zonder bondscoach: de Belg Hugo Broos leidde Kameroen in januari 2017 nog naar winst in de Afrika Cup, maar werd ontslagen nadat het land zich niet voor het WK wist te plaatsen. Het medium Journal du Cameroon heeft een lijst met 70 mogelijke opvolgers voor Broos samengesteld. Hierop staat de naam van één Nederlander: de 55-jarige Jan Olde Riekerink (foto), die in februari werd ontslagen door Galatasaray en sindsdien zonder club zit.

De lijst bevat echter nog meer opvallende namen: zo zouden onder meer Raymond Domenech (ex-bondscoach van Frankrijk), Carlos Queiroz (voormalig Real Madrid-trainer en huidig bondscoach van Iran), John Toshack (ex-trainer van Real Madrid en de nationale pleog van Wales) en de Franse EK-winnaars Alain Giresse en Didier Six in beeld zijn.

Bekijk hier de volledige lijst.