Afscheid van icoon nadert: Hij zal geen gebrek aan aanbiedingen hebben

Afscheid van icoon nadert: "Hij zal geen gebrek aan aanbiedingen hebben"

23-04-2018 22:21
16

Het dienstverband van Arsène Wenger bij Arsenal nadert zijn einde. David Dein, vicevoorzitter van de Londense club toen Wenger in 1996 werd aangesteld, komt superlatieven tekort voor de ervaren coach. In gesprek met Sky Sports legt hij uit wat de Fransman heeft betekend voor Arsenal.

"In eerste instantie wordt het zwaar. Wenger zal ook het gevoel hebben dat zijn werk er nog niet op zit. Hij is altijd als eerste op de club en gaat als laatste weg. Het heeft iets van een sterfgeval en de fases die daarmee gepaard gaan: eerst is er ontkenning, dan acceptatie en uiteindelijk ga je verder", beschrijft Dein het proces dat de twee partijen tegemoet gaan. "Hij zal geen gebrek aan aanbiedingen hebben."

"Zelf zal Wenger in de zomer moeten bepalen wat hij wil gaan doen. Hij wordt 69 in oktober, maar is nog enorm fit. Hij heeft nog hetzelfde gewicht als het moment waarop ik hem ontmoette: 75 kilo. Hij houdt zijn hersenen actief en heeft enorm veel kennis van het spelletje. In de afgelopen jaren is hij benaderd door enkele van 's werelds grootste clubs: Real Madrid en Paris Saint-Germain. Ook de nationale ploeg wilde hem op een gegeven moment."

"Ik ben gisteren door meerdere mensen gebeld met de vraag of ze Wenger konden spreken. De vraag is of hij zelf nog door wil. Het wordt alsmaar moeilijker", aldus Dein. De voormalige preses heeft louter positieve woorden over voor Wenger, die the Gunners drie keer landskampioen maakte en zelfs naar twee Europese finales leidde. "Zijn resultaten spreken voor zich. Hij is enorm succesvol geweest en zal ongetwijfeld de geschiedenis in gaan als de beste trainer ooit van Arsenal."