Ik heb Barcelona veel resultaten gegeven en zij toonden geen respect

"Ik heb Barcelona veel resultaten gegeven en zij toonden geen respect"

23-04-2018 22:35
20

Dani Alves speelde acht seizoenen voor Barcelona en die periode leverde een karrenvracht aan hoofdprijzen op. Beide partijen gingen op een vervelende manier uit elkaar, maar de Braziliaan zal de club nooit vergeten. Ook een terugkeer in Camp Nou sluit hij niet uit.

Alves (34) vertrok in 2016 uit de Catalaanse hoofdstad om te gaan spelen voor Juventus. Inmiddels komt hij uit voor Paris Saint-Germain, maar de Blaugrana zullen altijd speciaal voor hem blijven. "Barça is mijn thuis. Het is voor mij onmogelijk om te zeggen dat ik nooit terug zal keren. Ik zou morgen nog terug naar Barcelona gaan als ze me zouden bellen", zegt hij tegenover TV Globo. "Ik vertrok met pijn in het hart."

Barcelona en Alves vonden elkaar niet in de contractonderhandelingen en gingen uiteindelijk uit elkaar. "Ik heb alles gegeven om een prachtige periode op te bouwen bij Barça. Ik vertrok met 23 prijzen in acht jaar tijd. Ik heb de club veel resultaten gegeven en zij toonden geen respect. Daarna wilden ze dat ik ‘vaarwel’ zou zeggen. Ik weigerde, want het blijft mijn huis. Als het voelt als je huis, dan is er geen vaarwel. Het blijft je huis."