Koeman: Dan vraag ik me af: hoe slecht zijn de anderen dan wel niet?

Koeman: "Dan vraag ik me af: hoe slecht zijn de anderen dan wel niet?"

24-04-2018 12:07
34

Dit seizoen was er regelmatig kritiek te horen op het fletse voetbal van kampioen PSV. Erwin Koeman, voormalig speler va de topclub uit Eindhoven, heeft z'n bedenkingen. 

"Wat mij heeft verbaasd, is dat PSV steeds een grote voorsprong op de concurrentie heeft gehad, maar dat er alleen maar kritiek op het spel van de ploeg is geweest", steekt Koeman van wal in gesprek met Voetbal International. 

"Dan vraag ik me af: hoe slecht zijn de anderen dan wel niet? Natuurlijk is het niet allemaal even sprankelend geweest, maar het niveau is de laatste jaren bij alle clubs in de Eredivisie minder geworden. Ik denk dat Ajax dit seizoen meer individuele kwaliteit had, maar PSV is als team veel effectiever geweest."

"Het is na de uitschakeling in de Europa League door Osijek van heel ver gekomen en de thuiswedstrijd tegen Feyenoord was cruciaal. Als PSV die had verloren, zou Phillip Cocu er nu niet meer hebben gezeten. Maar hij heeft het helemaal weten om te draaien en daar moet hij dan ook zeker de credits voor krijgen."