Excuses van Ballon d'Or-organisator: 'Het is een anomalie, een grote schande'

Excuses van Ballon d'Or-organisator: 'Het is een anomalie, een grote schande'

24-04-2018 15:15
33

Andrés Iniesta lijkt aan zijn laatste maanden bij FC Barcelona bezig. De 33-jarige middenvelder voerde jarenlang de regie op het Catalaanse middenveld, maar won nooit de Ballon d'Or. Dat zit France Football dwars.

Het Franse voetbalmagazine, dat de prestigieuze prijs jaarlijks uitreikt, maakt dinsdag excuses aan Iniesta. In zijn column schrijft hoofdredacteur Pascal Ferre dat hij baalt dat de Spaanse international de award nooit kreeg uitgereikt. 'Het is een anomalie dat Andrés de prijs nooit heeft gewonnen. Van alle geweldige spelers die de prijs nooit hebben gewonnen, is jouw geval de meest pijnlijke.'

'Iniesta heeft bewezen dat het brein absoluut het meest essentiële onderdeel is voor kampioenen', vervolgt Ferre. 'Zonder Iniesta zou Messi het op een gegeven moment zat zijn geweest om voor Barcelona te spelen. Zijn absentie in de lijst van winnaars van de Ballon d’Or is een grote schande. Hij is de beste passer aller tijden. Sorry, Andrés', besluit hij.

Iniesta was in 2010 wel dicht bij het winnen van de Ballon d'Or. Hij eindigde als tweede, achter Lionel Messi. Met Xavi stond er toen ook een derde FC Barcelona-speler op het podium.