'Ze zeiden dat Ajax de beste club voor mij is en dat het een goede beslissing was'

'Ze zeiden dat Ajax de beste club voor mij is en dat het een goede beslissing was'

24-04-2018 17:30
66

Hassane Bandé kon eerder dan verwacht aansluiten bij de training van Ajax door de degradatie van zijn oude club KV Mechelen. De aanvaller uit Burkina Faso erkent dat hij een moeilijke periode achter de rug heeft, maar kijkt ook vooruit.

"Het waren vrij moeilijke maanden, met redelijk wat stress. Er was paniek, want de club zat in een moeilijke situatie", zegt Bandé tegen Ajax TV over de situatie bij Mechelen. "Uiteindelijk zijn we gedegradeerd. Dat was moeilijk. Maar goed, het is gelukt om samen deze tijd door te komen."

Bandé, die dit seizoen elf keer scoorde voor Mechelen, hield zijn nieuwe werkgever ook al in de gaten. "Ik heb de wedstrijd tegen PSV gezien. Dat was een moeilijke wedstrijd. Nu is het seizoen bijna voorbij. Ajax heeft een goede, jonge ploeg, die graag wil voetballen en waarin veel spelers worden opgeleid. Voor mij is dit de beste jonge ploeg van Europa."

De komende weken staan voor Bandé in het teken van aanpassen. "Maar daar heb ik de tijd voor, dus dat komt wel goed. De ontvangst was top. De spelers en trainers hier zijn bijzonder aardig. Ze hebben me goed opgevangen, dus dat is heel fijn." Ook in België was iedereen enthousiast over zijn transfer. "Ze zeiden dat Ajax de beste club voor mij is en dat het een heel goede beslissing was. Ik kreeg veel steun en succeswensen."

"Ik ben sowieso blij om bij Ajax te zijn. Ik ga hard werken om te kunnen gaan spelen. Ik hoop dat we het volgend seizoen beter gaan doen als dit jaar", besluit Bandé hoopvol.