Steun vanuit Israël voor FC Twente: 'De situatie gaat me natuurlijk aan het hart'

Steun vanuit Israël voor FC Twente: 'De situatie gaat me natuurlijk aan het hart'

Gepubliceerd: dinsdag 24 april 2018 om 19:57di 24-04-2018 om 19:57

Fred Rutten heeft bijna zijn eerste halve seizoen als trainer van het Israëlische Maccabi Haifa achter de rug. Hoewel de sportieve resultaten van de topclub tegenvallen, geniet Rutten met volle teugen van het leven in Israël.

Maccabi Haifa is dit seizoen, tegen alle verwachtingen in, in de degradatiepoule beland. "Er was een gebrek aan vertrouwen bij de spelers, want ze hebben dit seizoen niet aan de verwachtingen van de fans kunnen voldoen", vertelt Rutten aan ELF Voetbal. "Maccabi Haifa is te vergelijken met Feyenoord, met fans over heel het land verspreid. Als het dan minder goed gaat, heeft dat zijn werking op de spelers." De oud-trainer van onder meer PSV en Feyenoord heeft ontdekt hoe temperamentvol de fans kunnen zijn. "Als het goed gaat, is het in ons stadion heel moeilijk voor de tegenstander. Maar loopt het iets minder, kan het ook tegen ons keren."

Hoewel het trainerschap hem veel tijd kost, heeft Rutten genoeg gelegenheid om van de stad Haifa te genieten. "Het is een prachtige stad. Natuurlijk heb ik naast mijn drukke werkzaamheden ook de toerist uitgehangen. Op de momenten dat er tijd voor was, heb ik toeristische plekken bezocht. Ik ben naar Jeruzalem geweest om onder meer de Klaagmuur te zien." Daarnaast volgt hij de prestaties van zijn oude club FC Twente op de voet. "De situatie bij FC Twente gaat me natuurlijk aan mijn hart. Zolang handhaving nog mogelijk is, moeten ze er in blijven geloven."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws