Van Hooijdonk: 'Een onevenwichtige selectie, het is geen geheel'

Van Hooijdonk: 'Een onevenwichtige selectie, het is geen geheel'

25-04-2018 08:08
13

FC Twente is dit seizoen in de problemen gekomen omdat er absoluut geen team staat in Enschede. Dat concludeert Pierre van Hooijdonk, columnist van Voetbal International. 

'Er loopt daar een onevenwichtige selectie rond, met te veel jongens die hun eigen wedstrijd spelen en voortdurend met de bal gaan lopen. Vooral op het middenveld en in de aanval zijn dat technisch vaardige voetballers, daar niet van, beter dan de meeste spelers bij hun concurrenten. Maar het is geen geheel', schrijft de oud-spits.

'En ook in mentaal opzicht valt er genoeg op aan te merken. Met de wind in de rug laten ze leuke acties zien. Maar bij het eerste zuchtje tegenwind gaan ze schuilen achter een muurtje. Wachtend totdat de wind weer gaat liggen.'

Van Hooijdonk stipt 'klassespeler' Oussama Assaidi aan als uitzondering. 'Maar de laatste weken is ook hij gaan delen in de malaise. Dat mag de ontslagen Gertjan Verbeek zichzelf aanrekenen. Verbeek heeft roofbouw gepleegd op zijn beste speler. Ondanks knieklachten heeft Assaidi gespeeld tegen AZ, twee maanden geleden in de halve finale van het bekertoernooi. Daarna moest hij voor elke wedstrijd worden opgelapt.'

Aanstaande zondag gaat hekkensluiter FC Twente op bezoek bij Vitesse. Wanneer er verloren wordt in Arnhem, zijn de Tukkers gedegradeerd.