Bij een club als FC Utrecht, Vitesse of SC Heerenveen kan hij met gemak mee

"Bij een club als FC Utrecht, Vitesse of SC Heerenveen kan hij met gemak mee"

Gepubliceerd: woensdag 25 april 2018 om 16:39wo 25-04-2018 om 16:39

Danny Bakker, middenvelder van ADO Den Haag, heeft de potentie om in de Nederlandse subtop en - daarna- nóg hoger aan de slag te gaan. Dat zegt Maurice Steijn, die met Bakker samenwerkte in de Hofstad. 

"Toen hij pas zestien was, liet ik hem al af en toe meetrainen met het eerste. Twee jaar later maakte hij zijn debuut tegen Vitesse. Je zag toen al dat Danny een heel slimme speler is. Fysiek had hij het in het begin moeilijk, maar kwalitatief bleef hij moeiteloos op de been. Hij heeft veel inzicht, is vaardig en heel constant. Hij beheerst veel facetten van het voetbal, dat maakt hem een uitstekende middenvelder", zegt Steijn in gesprek met Voetbal International. 

"Dat hij de keuze heeft gemaakt bij ADO te verlengen snap ik ergens wel, maar ik had hem eigenlijk na dit seizoen wel een stap omhoog willen zien maken. Bij een club als FC Utrecht, Vitesse of SC Heerenveen kan hij met gemak mee, dat weet ik zeker."

"Danny kan zich heel snel aanpassen aan een hoger niveau en misschien dat hij na twee of drie jaar in de subtop nóg een stap omhoog aankan." Bakker (23) ligt tot 2021 vast in Den Haag. Hij deed dit seizoen 31 keer mee bij de ploeg van trainer Fons Groenendijk. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws