'Verrassend nieuws uit Breda: NAC neemt na dit seizoen afscheid van Vreven'

'Verrassend nieuws uit Breda: NAC neemt na dit seizoen afscheid van Vreven'

26-04-2018 08:30
47

Stijn Vreven is bezig aan zijn laatste weken als trainer van NAC Breda. Een vertrek van de Belg is onafwendbaar, bevestigen meerdere bronnen onafhankelijk van elkaar aan BN De Stem.

Vreven werd begin 2017 aangesteld door NAC, dat hij in zijn eerste half jaar direct naar de Eredivisie loodste. In zijn eerste volledige seizoen is de 44-jarige oefenmeester hard op weg om de Brabanders naar directe handhaving te loodsen. De voorsprong op nummer zestien Roda JC bedraagt drie punten.

Daarmee voldoet Vreven aan de doelstelling, maar de liefde lijkt na anderhalf jaar van een kant bekoeld, schrijft de regionale krant. Technisch directeur Hans Smulders is van mening dat de selectie, die komende zomer een grondige renovatie ondergaat, gebaat is bij een nieuwe trainer. De naam van Ernest Faber zou hoog op het wensenlijstje staan.

Het thuisduel met sc Heerenveen zondag lijkt het laatste optreden van Vreven in het Rat Verlegh Stadion te worden. NAC besluit het seizoen een week later bij FC Twente. De Belg, mateloos populair bij een aanzienlijk deel van de NAC-fans, wordt daarna hoe dan ook aan de kant gezet.