Kishna maakt salaris bekend: 'In Italië moet je dat openbaar maken'

Kishna maakt salaris bekend: 'In Italië moet je dat openbaar maken'

26-04-2018 14:31
28

Ricardo Kishna strijkt bij SS Lazio een jaarsalaris op van 1,5 miljoen euro per jaar. Dat is geen geheim, omdat het salaris van iedere voetballer in Italië op internet staat.

"Ik verdien 1,5 miljoen euro per jaar. In Italië moet je dat openbaar maken", zegt Kishna bij Andy in de Auto. "Het staat overal op internet. In Italië maken ze alles aan het begin van het seizoen bekend, wat je verdient. Ik weet niet waarom dat is."

Kishna heeft na dit seizoen nog een tweejarig contract bij Lazio, maar verdient dan niet de 1,5 miljoen per jaar die in zijn contract staat. "Nee, want ik lever ook in omdat ik bij ADO Den Haag speel (hij is verhuurd, red.). Als ik eraan denk, ga ik terug hoor", zegt Kishna. "Nee, ik ben niet iemand die voor het geld voetbalt. Het is wel lekker, verdienen is altijd fijn. Hoeveel voetballers gaan failliet na hun carrière?"

"Ik merk persoonlijk dat als het snel binnenkomt, je ook geneigd bent om het snel uit te geven. Als je een investering doet van zoveel geld, geef je het ook makkelijker uit. Zonder dat je er goed over nadenkt en research doet. Dat is het gevaar."