Van Bronckhorst geeft geen cadeau aan collega-coach: Hij was heel belangrijk

Van Bronckhorst geeft geen cadeau aan collega-coach: "Hij was heel belangrijk"

26-04-2018 15:28
5

Dick Advocaat hoeft zondag geen cadeautjes te verwachten van Giovanni van Bronckhorst. De Sparta-trainer hielp Gio twee jaar geleden in een moeilijke periode en zit nu zelf in de problemen.

Sparta heeft in de strijd tegen degradatie een resultaat nodig bij Feyenoord, maar Van Bronckhorst doet het niet cadeau. "Voor mij als Rotterdammer zou het mooi zijn als Sparta erin blijft. Daar hebben ze nog een aantal wedstrijden voor", aldus de Feyenoord-trainer op de persconferentie, opgetekend door het ANP. "Hopelijk staat er volgend seizoen weer een Feyenoord - Sparta op het programma. Maar wij willen onze laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen onze stadgenoot wel winnen."

Van Bronckhorst, die wel een groot aantal wisselspelers speelminuten gaat geven in de laatste twee wedstrijden van het seizoen, is de helpende hand van Advocaat nog niet vergeten. "Hij was heel belangrijk, want we zaten in een moeilijke fase toen", blikt Gio terug op de periode in het voorjaar van 2016, toen Feyenoord zeven wedstrijden op rij verloor. "Dick heeft veel ervaring. Van hem kreeg ik ook de bevestiging dat ik op de goede weg was."