Ten Hag: Ik heb gelijk gevraagd hem zo snel mogelijk naar Ajax te laten komen

Ten Hag: "Ik heb gelijk gevraagd hem zo snel mogelijk naar Ajax te laten komen"

26-04-2018 16:43
49

Erik ten Hag heeft sinds deze week Hassane Bandé onder zijn hoede. De negentienjarige aanvaller sloot maandag aan, twee maanden voor zijn definitieve overstap naar de Amsterdamse club.

Op de vraag wat voor indruk Bandé in zijn eerste dagen heeft gemaakt, antwoordt Ten Hag tijdens de persconferentie: "Dat het een heel frivool mannetje is, open en spontaan. Dat is dan ook echt de eerste indruk."

De Ajax-trainer vindt het waardevol dat Bandé nu al meetraint. "Dat was mijn wens, toen de competitie daar was afgelopen. Toen heb ik gelijk gevraagd om hem zo snel mogelijk naar Amsterdam te laten komen. Hij kan nu al wennen. Binnen Ajax, maar ook binnen Nederland, met de taal. Dat is alleen maar winst richting volgend seizoen."

Dolberg
Ten Hag liet zich ook uit over Kasper Dolberg, die fit genoeg is om zondag te starten tegen AZ. "Het is wel zo dat hij heel lang geen wedstrijden heeft gehad. Het is natuurlijk doodzonde dat hij niet meer in Jong Ajax mag spelen (vanwege aantal optredens in eerste elftal, red.). Wat hij nu juist nodig heeft zijn wedstrijden. Hij traint nu een tijdje weer met ons mee, maar is conditioneel nog wel ver weg."