'Kon het wel begrijpen, stond niet met minder gevoel met die eikel in mijn handen'

'Kon het wel begrijpen, stond niet met minder gevoel met die eikel in mijn handen'

26-04-2018 18:25
17

Jean-Paul Boëtius had zich meer van dit seizoen voorgesteld. De buitenspeler kampte met blessures en vormverlies, waardoor hij lang niet altijd een vaste waarde was bij Feyenoord.

"Ik ben goed begonnen, dat wilde ik vasthouden, maar dat is 'm niet geworden. Te lang eigenlijk. De laatste weken gaat het wel de goede kant op, maar een beetje aan de late kant", laat Boëtius weten aan RTV Rijnmond. Hij moest ook in de bekerfinale op de bank beginnen. "In zo'n bekerfinale gelden natuurlijk andere belangen dan eigen belangen, dus aan de ene kant kon ik het wel begrijpen."

De vreugde was er bovendien niet minder om, benadrukt Boëtius. Feyenoord won in De Kuip overtuigend met 3-0 van AZ. "Aan het eind van de avond stond ik niet met een minder gevoel met die eikel (dennenappel, red.) in mijn handen."

Ondanks de bekerwinst oordeelde de clubleiding dat het tijd is voor een frisse wind. Assistent Jan Wouters moet vertrekken. "Hij gaat zeker gemist worden", zegt Boëtius. "Hij is wat stiller dan bijvoorbeeld Jean-Paul van Gastel, maar Jan heeft zeker zijn aandeel gehad. Hij zal niet schreeuwen, maar neemt iemand zeker wel apart als hij iets ziet."