Van Marwijk positief: 'Gaat niet voor niets naar Ajax, is in alles een voorbeeld'

Van Marwijk positief: 'Gaat niet voor niets naar Ajax, is in alles een voorbeeld'

26-04-2018 18:41
56

Bert van Marwijk kijkt reikhalzend uit naar de ontknoping van de Jupiler League. De voormalig bondscoach van Oranje denkt dat zijn oude club Fortuna Sittard promoveert.

De Limburgers verdedigen in de laatste speelronde een voorsprong van twee punten op NEC. "Heel Sittard hunkert eigenlijk naar die Eredivisie", zegt Van Marwijk tegen Voetbal International. "Ik ga ervan uit dat ze het gaan redden. Het is geweldig. Ik hoop het echt voor ze. Ze hebben zo'n ongelooflijk moeilijke periode gehad. Volgens mij zijn ze in 2001 gedegradeerd, dus ze spelen al een jaar op zeventien in de Jupiler League. Met een hoop ellende, wel of geen bestaansrecht."

Een van de drijvende krachten bij Fortuna is Perr Schuurs. "Hij gaat niet voor niets naar Ajax", stelt de voormalig trainer van onder meer Feyenoord en Borussia Dortmund. "Die jongen was al aanvoerder op zijn zeventiende, dat zegt natuurlijk genoeg."

"Het is een jongen die de ploeg op sleeptouw neemt en ook in alles een voorbeeld is. Volgens mij ook buiten het veld. Ik ken zijn vader. Hij komt uit een echte sportfamilie, hij heeft de juiste mentaliteit. Hij heeft wel veel eigenschappen om te slagen als voetballer", besluit Van Marwijk.