Atlético krijgt veel meer dan het verdient tegen dominant Arsenal

26-04-2018 22:59
26

Arsenal heeft de eerste halve finale van de Europa League tegen Atlético Madrid met 1-1 gelijkgespeeld. Met het gelijkspel in eigen huis bewijzen de Londenaren zichzelf geen goede dienst. Arsenal domineerde 81 minuten lang, maar in de slotfase sloegen de Spanjaarden toe.

De openingsfase in het Emirates Stadium was opmerkelijk te noemen. Atlético-verdediger Šime Vrsaljko kreeg al binnen twee minuten een gele kaart en moest zeven minuten later met twee keer geel van het veld af na een overtreding op Alexandre Lacazette. Drie minuten later ging Diego Simeone zijn boekje te buiten, waarna hij naar de tribune werd gestuurd.

Het was Arsenal dat veruit de betere partij was, maar kans na kans miste. Onder meer Lacazette en Danny Welbeck slaagden er maar niet in om Jan Oblak te verschalken. De Atlético-uitblinker bleek een grote sta-in-de-weg. Halverwege de eerste helft nam Arsenal wat gas terug en mochten de Madrilenen aan aanvallen gaan denken. Dat leverde kansen van Antoine Griezmann en Angel Corea op.

Na de rust ging Arsenal door waar het gebleven was. De ploeg van Arsène Wenger bleef doorgaan met het creëren van kansen en dat leverde in de 61e minuut de openingstreffer van Lacazette op. Oblak lag daarvoor een paar keer goed in de weg, maar de kopbal van de Fransman was hem te machtig: 1-0. Ook daarna kwam Atlético er nauwelijks aan te pas en zocht Arsenal naar de 2-0, maar de Londenaren sprongen slordig om met de kansen.

Arsenal domineerde de wedstrijd volledig, maar tien minuten voor tijd maakte Griezmann de belangrijke uitgoal waar Atlético niet eens zo hard naar op zoek was. De Fransman profiteerde van Engels geklungel, omspeelde doelman Ospina en schoot de 1-1 binnen. Atlético leek genoegen te nemen met een kleine nederlaag, maar heeft uiteindelijk veel meer gekregen.