'Als ik mezelf vergelijk met jaar geleden bij Ajax, heb ik grote stappen gezet'

'Als ik mezelf vergelijk met jaar geleden bij Ajax, heb ik grote stappen gezet'

27-04-2018 06:55
21

Matthijs de Ligt is het eens met de stelling dat Ajax zich kapot moet schamen voor dit seizoen. De achttienjarige verdediger is desondanks tevreden over zijn eigen ontwikkeling.

"Bij Ajax moet je altijd voor de prijzen gaan. We hebben ons Europees niet gekwalificeerd, vlogen al vroeg uit de beker en moesten de titelrace al heel snel opgeven. Dan past alleen schaamte", zegt De Ligt in De Telegraaf. "Er is bijna geen grotere vernedering dan de manier waarop PSV tegen ons kampioen is geworden."

Over zijn eigen progressie is De Ligt wel tevreden. "Als team is het natuurlijk een heel ander verhaal, want we hebben geen prijs gepakt. Maar als ik mezelf vergelijk met de speler die ik een jaar geleden was, dan denk ik dat ik grote stappen heb gezet: op voetbalgebied, het mentale vlak en qua fysiek. Ik probeer te leren van de fouten. En dat gaat me tot nu toe goed af."

De vraag is of de mandekker al is uitgeleerd bij Ajax. "Er zijn voldoende verbeterpunten. Door mijn ervaring ben ik al iets beter geworden in het lezen van situaties, maar daarin valt echt nog genoeg progressie te boeken. Er is niet één specifiek punt waarop heel veel verbetering nodig is. Maar over de hele linie moet het nog wel vooruit, zodat ik een betere speler word."