Mourinho haalt uit: 'Het tegendeel is waar: ik kocht Salah, zat achter de knoppen'

Mourinho haalt uit: 'Het tegendeel is waar: ik kocht Salah, zat achter de knoppen'

27-04-2018 08:12
22

José Mourinho snapt niet dat hij verantwoordelijk wordt gehouden voor de verkoop van Mohamed Salah door Chelsea. Volgens de flamboyante manager zou hij juist bekend moeten staan als degene die de Egyptenaar heeft ontdekt.

Salah maakt dit seizoen furore bij Liverpool, waardoor Chelsea pijnlijk met de neus op de feiten wordt gedrukt. De aanvaller stond onder contract op Stamford Bridge, maar The Blues lieten hem uit hun handen glippen. "Mensen zeggen nu dat ik degene was die Salah heeft verkocht. Het tegendeel is waar: ik kocht Salah", zegt Mourinho tegen ESPN.

Wedden

Meer odds

"Ik was de persoon die de Chelsea-leiding vertelde dat Salah moest worden gehaald, ik zat destijds achter de knoppen", stelt de huidig manager van Manchester United. Salah kwam halverwege het seizoen 2013/'14 over van FC Basel, maar kreeg weinig speeltijd. Hij werd verhuurd aan Fiorentina en AS Roma, waarna die laatste club hem in 2016 definitief overnam. Mourinho was toen al vertrokken.

"Salah was nog heel jong toen hij arriveerde", blikt de Portugees terug. "Fysiek was hij er nog niet klaar voor, mentaal trouwens ook niet. In sociaal opzicht was het zwaar voor hem. We besloten hem dus te verhuren, een wens die hij zelf ook had. Hij wilde namelijk meer spelen om rijper te worden. Bij Fiorentina zag je hem snel volwassen worden."

"Iedereen die beweert dat ik hem heb verkocht liegt dus", benadrukt Mourinho. "Wel gaf ik toestemming voor een verhuur, omdat we met Willian en Eden Hazard al uitstekende spelers hadden voor op de flanken."