'Barça heeft beste papieren voor 'nieuwe Neymar'; ook goed nieuws rond Umtiti'

'Barça heeft beste papieren voor 'nieuwe Neymar'; ook goed nieuws rond Umtiti'

27-04-2018 09:55
11

FC Barcelona werkt achter de schermen hard aan de komst van Rodrygo. Het Braziliaanse talent van Santos wordt in eigen land vergeleken met Neymar en de Catalanen twijfelen dan ook niet aan zijn mogelijkheden, schrijft Diario Sport.

Barça heeft al enige tijd contact met het kamp Rodrygo, die in januari 2019 achttien jaar wordt en dan de overstap zou kunnen maken naar Europa. De Primera Division-koploper heeft verreweg de beste papieren om met de aanvaller aan de haal te gaan. Zijn club Santos kan wel een forse vergoeding eisen. De speler heeft een clausule van vijftig miljoen euro in zijn contract.

Barcelona wil in de komende maanden al een akkoord bereiken met Santos over een eerste optie op Rodrygo. Die handelswijze paste Real Madrid eerder toe met Vinicius Junior, die voor zo'n 46 miljoen euro overkomt van Flamengo. Volgens Diario Sport zijn de kenners in Brazilië het eens dat Rodrygo nog veel beter kan worden dan Vinicius.

Ondertussen maken de Catalanen ook vorderingen met Samuel Umtiti. De kans dat de Franse verdediger zijn contract gaat verlengen is aanzienlijk toegenomen na de meest recente gesprekken. Barcelona is er veel aan gelegen om de transferclausue van zestig miljoen in de verbintenis te verhogen.