'Fenerbahçe aast op 'nieuwe Zidane' van Ajax: ook interesse van United en Juve'

'Fenerbahçe aast op 'nieuwe Zidane' van Ajax: ook interesse van United en Juve'

27-04-2018 12:24
56

De veertienjarige Naci Ünüvar werd al gelinkt aan Juventus en Manchester United en daar komt nu een andere topclub bij. Ook Fenerbahçe schijnt geïnteresseerd te zijn in het toptalent van Ajax.

Dat meldt het Italiaanse Tuttosport. Ünüvar wordt omschreven als 'de nieuwe Zidane'. Juventus en United hadden naar verluidt al interesse in de veertienjarige dribbelaar en Fenerbahçe is daar nu bijgekomen.

Ook de Turkse krant Fanatik beschikt over informatie en weet dat Kees van Wonderen in beeld is om de jeugdopleiding van Fenerbahçe van nieuwe impulsen te voorzien. Het is de bedoeling dat Van Wonderen vijf Turkse talenten uit Nederland meeneemt. Van Wonderen is momenteel assistent-trainer van Ronald Koeman bij het Nederlands elftal.

Fenerbahçe is al een tijdje op zoek naar een Nederlander die de lijnen uit kan zetten in de jeugdopleiding. Het gaat overigens niet om een baan als hoofd jeugdopleidingen, maar de club zoekt wel iemand die de structuur hier en daar kan veranderen.

Eerder waren Joop Lensen en Jan Olde Riekerink in beeld, maar na een scoutingsperiode van zeven maanden heeft de club het oog laten vallen op Van Wonderen. De Turkse club hoopt dat hij vijf Turkse spelers kan overtuigen om in Turkije te komen spelen. Een van die spelers is dus Ünüvar. De veertienjarige spelmaker maakte naam voor zichzelf door deze maand uit te blinken op de ABN Amro Future Cup. De finale tegen Juventus besliste hij door twee keer te scoren.

Lees ook'Manchester United en Juventus azen op supertalent (14) van Ajax'