'Moest voor de bekerfinale tekenen. Ik zou na twee goals 1 miljoen duurder zijn'

'Moest voor de bekerfinale tekenen. Ik zou na twee goals 1 miljoen duurder zijn'

27-04-2018 16:30
10

Ricky van Wolfswinkel denkt nog regelmatig terug aan de bekerfinale tussen Vitesse en AZ op 30 april 2017. De spits scoorde twee keer en bezorgde Vitesse daarmee de eerste hoofdprijs in de 125-jarige clubgeschiedenis.

"Het is onbeschrijfelijk wat er op zo'n moment allemaal gebeurt. Dat feest. Een dag later de Korenmarkt. Die duizenden mensen. De euforie. Man, man, man. Gekkenhuis", vertelt de spits in een interview met De Gelderlander. "Ik heb gescoord in Europa voor FC Utrecht. Drie keer tegen Celtic, twee keer tegen Napoli. Ik heb gescoord voor Sporting. Tegen Manchester City. Maar de doelpunten in de bekerfinale tegen AZ zijn voor de eeuwigheid."

Van Wolfswinkel was in de aanloop naar de bekerfinale al in onderhandeling met zijn huidige club FC Basel. De Zwitsers wilden graag dat Van Wolfswinkel vóór de wedstrijd in De Kuip zijn contract al zou ondertekenen, onthult de spits. "Want als ik twee keer zou scoren in De Kuip, en de beker zou winnen, zou de transfersom bij Vitesse weer met 1 miljoen euro omhoog gaan, zeiden ze. Dat wilden ze voor zijn."

Lees ook: Nederlandse spits baalt in buitenland: "Ik ben echt een heel slechte bankzitter"