Van Vitesse en Heracles naar 'Meester Marijn': 'Dachten dat ik een wereldster was'

Van Vitesse en Heracles naar 'Meester Marijn': 'Dachten dat ik een wereldster was'

27-04-2018 17:51
24

Marijn de Kler brak niet door bij Vitesse en Heracles Almelo en heeft vervolgens voor een bijzondere carrièreswitch gekozen. De 23-jarige verdediger speelt tegenwoordig bij de amateurs van DFS Opheusden en is doordeweeks basisschoolleraar.

Meester Marijn stond als speler van Jong Heracles al twee keer per week als stagiair voor de klas. "Ik zat op dat moment natuurlijk nog in FIFA. Dat vonden die kinderen wel mooi. Dan kwamen ze naar me toe om te vertellen dat ze met mij gespeeld hadden. Of schreeuwden ze door de klas dat ze met de meester hadden gescoord, lieten ze een filmpje zien", vertelt hij aan VICE Sports. "Ik heb in groep acht weleens 28 handtekeningen aan het einde van de dag moeten uitdelen. Dachten ze dat ik een wereldster was."

De Kler verbaast zich er nog steeds over dat zijn oud-ploeggenoten geen alternatieve plannen hadden voor na hun voetbalcarrière. "In Dubai de zakken vullen. Dat was plan b. Maar zij gingen er gewoon van uit dat ze zouden slagen als profvoetballer en speelden na de training de hele middag Call of Duty", vertelt de oud-prof. "Ik denk soms: man, kijk eens om je heen naar het echte leven. (...) Ik probeerde ze soms duidelijk te maken, dat als ze zo goed waren geweest, ze niet bij het tweede team van Heracles hadden gezeten. Sommigen snapten dan wel wat ik bedoelde, maar genoeg jongens luisterden dan niet. Zoek het dan ook maar uit, dacht ik dan."