Update: 'Krijsende en huilende' Weghorst mist definitief uitwedstrijd tegen Ajax

Update: 'Krijsende en huilende' Weghorst mist definitief uitwedstrijd tegen Ajax

28-04-2018 10:49
45

De schrik zat er vrijdagmiddag ook bij AZ-trainer John van den Brom goed in. Wout Weghorst botste op de training keihard met reservedoelman Gino Coutinho, waarna de training een aantal minuten stil heeft gelegen. Weghorst schreeuwde het uit van de pijn en zijn medespelers keken verbijsterd toe.

Volgens De Telegraaf strompelde Weghorst 'krijsend en huilend' naar de kleedkamer, waarna Van den Brom besloot om de training te beëindigen. "De verslagenheid was groot", laat hij weten in de ochtendkrant. "Dan heeft het weinig zin om nog verder te trainen. Daarom zijn we ook maar meteen gestopt en gaan kijken hoe het met Wout was. Ik was zelf ook aangedaan."

Weghorst, die geraakt werd tussen de lies en de schaamstreek, is naar het ziekenhuis gebracht. Daar is hij behandeld, waarna er een scan is gemaakt. Zaterdagochtend krijgt de AZ-spits de uitslag te horen. De kans is klein dat Weghorst de wedstrijd tegen Ajax kan halen. Daardoor lijkt de twintigjarige Ferdy Druijff (Jong AZ) zich op te mogen maken voor een wedstrijd in Amsterdam.

Update 10.49 uur: Wout Weghorst mist definitief het uitduel van AZ met Ajax. De spits kreeg zaterdagochtend de uitslag van de mri-scan, meldt De Telegraaf. Hoewel hij zelf nog hoop had in actie te kunnen komen, is het risico op een zwaardere blessure te groot. De actie van doelman Gino Coutinho blijkt flink te zijn aangekomen. Weghorst heeft onder meer negen hechtingen in het deel rond zijn schaamstreek en lies. AZ bevestigde het nieuws enige tijd later. Ook Stijn Wuytens en Oussama Idrissi zijn niet inzetbaar.