Update: Van den Brom bevestigt straf na Weghorst-incident: Krijgt een boete

Update: Van den Brom bevestigt straf na Weghorst-incident: "Krijgt een boete"

28-04-2018 15:50
63

Het trainingsincident van vrijdag waarbij spits Wout Weghorst geblesseerd raakte, krijgt een staartje voor doelman Gino Coutinho. AZ neemt 'disciplinaire maatregelen' tegen de keeper. 

Voetbal Inside meldt dat zaterdagmiddag. De Alkmaarse club wilde Coutinho, die dit seizoen als reservedoelman fungeert, bovendien uit de selectie verwijderen. In overleg met Weghorst gebeurt dat niet, weet VI. 

"Dat hoefde voor mij niet, we zijn met deze selectie begonnen en daar gaan we het ook mee afmaken. Dat vind ik het belangrijkste", laat de captain van AZ in een reactie weten. 

Weghorst en Coutinho kwamen vrijdag hard in botsing. Schreeuwend van de pijn verliet de Oranje-international het trainingsveld. Hij had een hechting nodig na het incident. Het staat inmiddels vast dat Weghorst zondagmiddag níet inzetbaar is tijdens het uitduel met Ajax. Weghorst (25) was dit seizoen goed voor 25 goals in 34 officiële duels. 

Update 15.50: In gesprek met het Noordhollands Dagblad bevestigt trainer John van den Brom dat Coutinho is bestraft. De actie van de doelman was 'onacceptabel', zo stelt hij. Van den Brom wilde Coutinho uit de selectie zetten, maar op verzoek van Weghorst gebeurt dat niet. "Blijft staan dat we als club de actie van Gino afkeuren. Daarom krijgt hij een boete", aldus de coach van de verliezend bekerfinalist.