'Exit bij Ajax: derde keus wil minuten maken en verlengt contract niet'

'Exit bij Ajax: derde keus wil minuten maken en verlengt contract niet'

28-04-2018 19:08
24

Norbert Alblas vertrekt bij Ajax. De doelman heeft besloten om zijn aflopende contract niet te verlengen. Voetbal International meldt dat zaterdagavond. De 23-jarige Alblas is dit seizoen derde keeper in Amsterdam. 

André Onana en Kostas Lamprou staan in de pikorde boven de sluitpost. Doorgaans zit Alblas daardoor tijdens wedstrijden op de tribune. Komend seizoen wil hij bij een andere club wél wekelijks speelminuten krijgen. VI heeft vernomen dat Alblas daarom besloten heeft om niet bij te tekenen. Het afscheid is nog niet bevestigd door de speler of Ajax zelf. 

Alblas, die dit seizoen dertien wedstrijden speelde namens Jupiler League-koploper Jong Ajax, wil naar verluidt graag in Nederland blijven. Zijn droomscenario is tweede keeper worden bij een mooie Eredivisie-club óf in de top van de Jupiler League een basisplaats afdwingen. 

Of Lamprou na de zomer nog actief is bij de nummer twee van de Eredivisie, blijft onduidelijk. Ook de voormalig keeper van Willem II beschikt over een aflopend contract.