B-ploeg Real Madrid wint van laagvlieger en is klaar voor Bayern München

28-04-2018 20:19
10

Real Madrid heeft in eigen huis een zakelijke overwinning geboekt op Leganes. De Spaanse laagvlieger ging in Santiago Bernabeu met 2-1 onderuit. Real heeft nu nog maar een achterstand van één punt op nummer twee Atlético Madrid.

Real-trainer Zinédine Zidane koos er tegen Leganes voor om een aantal basisspelers rust te geven met het oog op de Champions League-wedstrijd tegen Bayern München van komende dinsdag. Keylor Navas mocht op de bank zitten en Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos en Raphael Varane werden zelfs buiten de selectie gehouden. Gareth Bale en Karim Benzema begonnen wel in de basis.

Real begon uitstekend aan de wedstrijd en kwam na acht minuten spelen op 1-0 door Bale. De man uit Wales veroverde de bal rond de zestien van de tegenstander en was vervolgens scherp bij de rebound, nadat een schot van Karim Benzema gepareerd werd. Leganes kreeg onder meer via Nordin Amrabat wat kansen, maar echt gevaarlijk kon de Spaanse laagvlieger niet worden. Vlak voor rust kopte Borya Mayoral de 2-0 binnen uit een voorzet.

Real nam in de tweede helft wat gas terug en deed het wat rustiger aan. Dat stelde Leganes twintig minuten in de tweede helft in staat om de wedstrijd weer spannend te maken. Darko Brasanac maakte er op knappe wijze 2-1 van. Leganes leek te mogen dromen van een 2-2 gelijkspel in Bernabeu, maar dat bleek teveel gevraagd.

Real heeft drie dagen de tijd om zich voor te bereiden op de wedstrijd tegen Bayern. Afgelopen woensdag was de ploeg van Zinédine Zidane met 1-2 te sterk in München.