Kraay jr. kreeg wind van voren na FOX-optreden: Die reageerden heel raar

Kraay jr. kreeg wind van voren na FOX-optreden: "Die reageerden heel raar"

28-04-2018 20:53
19

Hans Kraay jr. heeft gereageerd op zijn plotse vertrek bij FC Lienden. De verslaggever van FOX Sports kreeg het aan de stok met enkele sponsoren van de club uit de Tweede Divisie. Dat had te maken met een tv-optreden van Kraay jr. bij FOX, zijn werkgever.

"Ik ben negen jaar trainer geweest bij FC Lienden en heb samengewerkt met heel fijne mensen", zegt Kraay jr.. "We hebben met z'n allen van een boerenclub een mooie club weten te maken. Op Tweede Paasdag koos ik er een keer voor om bij FOX Sports te zitten, mijn werkgever. De directeuren houden altijd rekening met het schema van Lienden. Daar werd anders naar gekeken. Dat begon de spuigaten uit te lopen."

"Afgelopen zaterdag vonden een paar mensen het nodig om ordinaire taal te gebruiken. Als je vrouw staat te huilen bij een club waar ze me 450 wedstrijden achterna is gereisd en ons tweede huis is..Andere mensen hebben een tweede huis in Zuid-Frankrijk, ons tweede huis is de kantine van Lienden."

Kraay jr. benadrukt dat het niet om fans gaat, maar om sponsoren. "Die reageerden heel raar. Het doet me pijn, heel veel. Ik heb vliegtuigen genomen als het Nederlands elftal op zaterdagavond in Boekarest speelde en ik Van Gaal, Van Marwijk of Van Basten moest interviewen."

"Als Oranje op zondag om half 3 arriveerde, kon ik niet bij de wedstrijd zijn (van Lienden, red.). Dan nam ik om zes uur een vlucht vanuit Boekarest naar Parijs en vanuit Parijs naar Brussel. Daar haalde Sophie (vrouw van Kraay, red.) me op en dan was ik om half 3 in Emmen. Het doet pijn."