'De haat die richting FC Twente golft. Waar hebben we dat aan verdiend?'

'De haat die richting FC Twente golft. Waar hebben we dat aan verdiend?'

29-04-2018 12:08
106

Televisiemaker en FC Twente-supporter Erik Dijkstra vindt het onbegrijpelijk én treurig dat er bij supporters van andere clubs zo veel haat leeft richting de club uit Enschede. Hij schrikt enorm van de gigantische antipathie jegens de hekkensluiter van de Eredivisie. 

"Weet je wat ik erg vind? De haat die richting FC Twente golft. Vitesse wil een uitzwaaiwedstrijd, supporters van De Graafschap en Go Ahead Eagles gaan daarin mee. Waar hebben we dat aan verdiend?", zegt Dijkstra in gesprek met TC/Tubantia. 

"Al die 30.000 mensen op de tribune in De Grolsch Veste en al die fans die thuis naar FC Twente kijken, zijn niet verantwoordelijk voor het rare beleid in het verleden. Alsof we allemaal criminelen zijn, alsof de club niet deugt. Ik ben Joop Munsterman niet, wij allemaal niet. Ja, ik stond met hem te huilen en te juichen toen we kampioen werden in 2010, maar ik ben niet verantwoordelijk voor zijn beleid", vervolgt hij.

Ontluisterend
"Het is ontluisterend om te merken hoe mensen nu reageren op ons. Neem Jan Smit, oud-voorzitter van Heracles. Ik vind dat een hele leuke club, heb ik altijd gevonden. Hij zit nu bij de KNVB en voelt zich geroepen om te zeggen dat hij geen traan zal laten als FC Twente degradeert. Wat heeft hij eraan om dat te zeggen? Waar komt die woede en frustratie vandaan, zegt hij het omdat hij ooit is gekleineerd door Munsterman? Ik kan daar niets mee en denk dan echt: kijk thuis eens in je eigen spiegel."

Twente gaat zondagmiddag op bezoek bij Vitesse. Verliest de club, dan is degradatie naar de Jupiler League een feit.