Negen hechtingen in edele delen Weghorst: 'Niet ongestraft voorbij laten gaan'

Negen hechtingen in edele delen Weghorst: 'Niet ongestraft voorbij laten gaan'

Gepubliceerd: zondag 29 april 2018 om 13:38zo 29-04-2018 om 13:38

AZ-spits Wout Weghorst heeft vrijdag negen hechtingen gekregen in zijn edele delen. Een felle charge van collega Gino Coutinho tijdens een trainingspartij zorgde voor de vervelende verwonding bij de topscorer. 

Vrijdagmiddag raakten Weghorst en Coutinho hard in botsing. Weghorst lag minutenlang krijsend en huilend op het veld. Zaterdag werd bekend dat Coutinho een boete heeft gekregen van AZ. Het gerucht gaat inmiddels dat de doelman en de spits elkaar niet echt goed liggen. Of er opzet in het spel was?

"John van den Brom heeft het als dusdanig beoordeeld dat we dit niet ongestraft voorbij kunnen laten gaan", wilde directeur voetbalzaken Max Huiberts zondag over het incident zeggen tegen NH Nieuws

"We hebben in eerste instantie Gino Coutinho uit de selectie gezet, maar dat wilde Weghorst niet. Maar we kunnen dit ook niet voorbij laten gaan. Dus nu heeft Coutinho een boete gekregen."

Met de aangeslagen Weghorst gaat het inmiddels 'redelijk'. "Hij was weer op de club. Alles rondom zijn hechtingen was nog wat stijfjes." Tegen Ajax (aftrap zondag 14.30 uur) komt de Oranje-international niet in actie. 

Lees ook: Van den Brom bevestigt straf na Weghorst-incident: "Krijgt een boete"

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws