Spectaculair gelijkspel met zes goals bij ADO-PSV: Pereiro redt punt

29-04-2018 16:25
71

Een spectaculair duel tussen ADO Den Haag en kampioen PSV is zondagmiddag in een remise geëindigd. Het werd 3-3 in de Hofstad. Bjorn Johnsen (ADO) en Gastón Pereiro (PSV) tekende beiden voor twee goals.

PSV-ster Hirving Lozano opende het doelpuntenfestijn in de elfde minuut. Niet veel later moest de Mexicaan noodgedwongen het veld verlaten. ADO herstelde zich knap van de achterstand en vocht zich terug. Eerst werkte Johnsen de bal van dichtbij achter Eloy Room - hij mocht opnieuw spelen in plaats van Jeroen Zoet - en even later werd het 2-1 vanuit de strafschopstip. Abdenasser El Khayati mocht aanleggen na een overtreding van Nicolas Isimat-Mirin. De middenvelder faalde niet.

Ook na de pauze vielen er drie treffers. Eerst tekende Pereiro voor de gelijkmaker. De Uruguayaan kopte van dichtbij binnen nadat Daniel Schwaab een corner had verlengd.

ADO móest winnen om goede zaken te doen in de strijd om de play-offs en mocht in de slotfase hopen op de drie punten. Het was opnieuw Johnsen die scoorde. In de 72e minuut maakte de Noorse targetman zijn zeventiende doelpunt van het seizoen. Pereiro gooide in de 85e minuut roet in het eten. De linkspoot schoot fraai binnen en tekende daarmee voor de eindstand.

ADO blijft door de remise in de race voor de play-offs. Met nog één wedstrijd te gaan staat de club gelijk met PEC Zwolle. Beide clubs hebben 44 punten.