PSV-aanvaller ligt goed in de markt: 'We gaan kijken wat het beste voor me is'

PSV-aanvaller ligt goed in de markt: 'We gaan kijken wat het beste voor me is'

30-04-2018 07:23
19

Gastón Pereiro zorgde zondag op fraaie wijze voor het slotstuk in het duel van PSV met ADO Den Haag (3-3). De 22-jarige aanvaller hoopt nog een plekje in de WK-selectie van Uruguay te bemachtigen.

Pereiro kende een moeizame tweede seizoenshelft en belandde op de bank, maar is inmiddels weer terug. "Ik heb het al vaker gezegd, maar ik voel me gewoon het meest prettig op de nummer 10-positie", zegt hij in het Eindhovens Dagblad. "Op die plek is er elke wedstrijd wel een keer de tijd en ruimte om te schieten. Ik ben blij met de goals en hoop ook dat ze in Uruguay te zien zijn."

Pereiro wil naar het WK, maar zat de afgelopen interlandperiode niet bij de selectie van Uruguay. "Kampioen of niet, dit zijn belangrijke wedstrijden voor het team en voor mezelf. We willen allemaal het jaar goed afsluiten en er komen voor sommige spelers nog belangrijke dingen aan. Volgende week tegen FC Groningen wil ik mezelf ook nog een keer laten zien in het Philips Stadion."

Met elf treffers in 27 Eredivisie-duels, kan Pereiro opnieuw goede cijfers overleggen. Blijft hij bij PSV? "We gaan het zien. Mijn zaakwaarnemer en ik gaan met de club kijken wat het beste voor me is." Hij heeft een contract tot medio 2020, maar ligt vanwege zijn rendement 'goed in de markt', stelt het ED. "Ik wil eerst het seizoen bij PSV goed afsluiten en hoop dat ik het WK mag spelen."