VP Award 2018: vijfde plaats voor temperamentvolle wervelwind van PSV

VP Award 2018: vijfde plaats voor temperamentvolle wervelwind van PSV

01-05-2018 12:00
66

De stemmen voor de VP Award 2018 zijn geteld en de winnaar van onze verkiezing is dus bekend. Deze week telt VoetbalPrimeur af van de nummer vijf naar de nummer één. De vijfde plek gaat naar PSV-topscorer Hirving Lozano. De Mexicaan leverde een enorme bijdrage aan de landstitel van de Eindhovenaren.

De redactie van VoetbalPrimeur beloonde het formidabele seizoen van Chucky Lozano met een vierde plek op het erepodium. Onze lezers reageerden massaal op onze poll: vier procent van de bijna 50.000 stemmen ging naar de PSV-aanvaller. Onder de streep leverde dat een vijfde plaats op voor Lozano. Met vier procent van de stemmen bleef de international onder meer collega Jeroen Zoet en Willem II-spits Fran Sol (beiden drie procent van de stemmen) nipt voor.

Mooiste actie(s)
Hij kwam, hij zag, hij overwon. Na zijn eerste stappen op de Nederlandse velden wist iedereen dat PSV met Lozano (22) een nieuwe parel in huis had gehaald. Acht duels leverden negen treffers en twee assists op. Lozano was simpelweg niet te houden voor de defensies van de opponenten van PSV. Tijdens de eerste speelronde van het seizoen, thuis tegen AZ, viel Lozano onmiddellijk op door op – inmiddels- karakteristieke wijze te draaien, te dribbelen en in de korte hoek raak te schieten. 

Conclusie VP
Het was dit seizoen niet enkel rozengeur en maneschijn rond Lozano. De jonge aanvaller misdroeg zich zo nu en dan en bevestigde zijn reputatie van kaartenpakker met twee rode kaarten. Geïnteresseerde ploegen uit het buitenland zullen opgewonden standje Lozano daardoor met gefronste wenkbrauwen bekijken. De Mexicaan zal moeten leren om zijn temperament in te dammen.

Los daarvan: dat we Lozano in de nabije toekomst in een buitenlandse topcompetitie aan het werk gaan zien, staat als een paal boven water. Met zeventien goals, acht assists en tal van prachtige acties heeft de dribbelaar zijn visitekaartje afgegeven tijdens zijn debuutjaar in Eindhoven. Ook PSV weet dat Nederland voor Lozano slechts een tussenstation is. Mocht de vedette ook tijdens het WK in Rusland schitteren, dan lijkt een miljoenentransfer onvermijdelijk.