'Mount in nadrukkelijke belangstelling van Ajax; middenvelder weet van interesse'

'Mount in nadrukkelijke belangstelling van Ajax; middenvelder weet van interesse'

30-04-2018 16:19
87

Mason Mount valt mogelijk ook volgend seizoen in de Eredivisie te bewonderen. De negentienjarige aanvallende middenvelder, dit seizoen door Chelsea verhuurd aan Vitesse, staat in de nadrukkelijke belangstelling van Ajax.

Dat meldt Voetbal International maandagmiddag. Afgelopen weekend werd Mount ook al door de Engelse boulevardkrant The Sun gelinkt aan de Amsterdammers, alsmede aan onder meer PSV. De Engelsman heeft nog een contract tot medio 2021 bij Chelsea. Hij werd zondag bij Vitesse verkozen tot Speler van het Jaar. De technische middenvelder was in 28 competitieduels goed voor acht doelpunten en acht assists.

Volgens VI is Mount zelf al op de hoogte van de belangstelling van Ajax. In principe keert hij na dit seizoen net zoals alle verhuurde spelers terug naar Chelsea. In Londen wordt per speler het vervolgtraject bekeken. Het streven van de Engelse topclub is om de Engelse jeugdinternational volgend seizoen op een hoger niveau dan Vitesse te laten spelen. Het verzoek van de Arnhemmers om hem nog een jaar te huren lijkt dan ook kansloos.