Weghorst werd vol geraakt in edele delen: 'Dan kans dat het niet meer zou werken'

Weghorst werd vol geraakt in edele delen: 'Dan kans dat het niet meer zou werken'

30-04-2018 20:15
33

Wout Weghorst is er goed vanaf gekomen na de harde tackle van AZ-doelman Gino Coutinho. De spits van de Alkmaarders werd rond zijn edele delen geraakt. Bij Peptalk doet Weghorst zijn verhaal.

"Het was een overtreding. Ik heb een schop gehad. Of we elkaar niet lagen? Dat is onzin", zegt Weghorst. "Ik ben het hele jaar hartstikke goed met hem geweest. We hebben nooit issues gehad. Mensen gaan dat roepen, maar voor mijn gevoel was dat zeker niet aan de orde."

Waar Weghorst geraakt werd? "Hij raakte me waar je iemand niet moet raken. Het was echt schrikken. Ik had gelijk enorm veel pijn en schreeuwde het uit. Ik was in paniek. Ik voelde dat ik daar geraakt werd en toen zag ik allemaal bloed."

Het had niet veel gescheeld of Weghorst liep een groot risico dat zijn geslachtsdeel niet meer zou werken. "Achteraf kun je er wel om lachen, maar de chirurg heeft gezegd dat ik echt geluk heb gehad. Als hij me 5 centimeter op een andere plek had geraakt, was de kans er dat het niet meer zou werken of er andere erge dingen zouden zijn gebeurd. Godzijdank ben ik er op deze manier vanaf gekomen."