'Kluivert wil door salarisplafond heen en bestbetaalde Ajax-speler worden'

'Kluivert wil door salarisplafond heen en bestbetaalde Ajax-speler worden'

30-04-2018 23:38
198

Justin Kluivert wil de bestbetaalde Ajacied worden. Dat zegt Telegraaf-journalist Valentijn Driessen maandagavond bij Voetbal Inside. Kluivert wil naar verluidt 'door het salarisplafond heen'. De onderhandelingen tussen het kamp van Kluivert en Ajax verlopen behoorlijk stroef. 

"Het punt is dat Ajax een bepaald beleid heeft. Als je nog maar een eenjarig contract hebt en je tekent niet bij, moet je naar Jong Ajax of naar de tribune", zegt Driessen. "Dus ze moeten hem eigenlijk wel verkopen, maar aan de andere kant is het helemaal niet verstandig om hem te verkopen."

"Z'n vader heeft het liefst dat hij blijft, maar zijn moeder heeft het voor het zeggen. Die heeft Raiola ingeschakeld. Zij bepalen alles. Bij Raiola weet je het: dan ben je zo weg. Dan kom je nergens meer aan de bak, of dan speel je in ieder geval niet meer iedere week. Het beste zou zijn als hij zou blijven."

Driessen weet dat Kluivert grootverdiener wil worden bij Ajax. "Hij wil door het salarisplafond heen. Hij wil de bestbetaalde Ajacied worden. Voor die drie acties en die goal van gister (zondag tegen AZ, red.). Als je deze jongen meer dan 1,5 miljoen gaat geven, dan staan morgen ook De Ligt en Frenkie de Jong voor de deur." Naar verluidt ligt het salarisplafond van Ajax op een miljoen euro.