Fortuna wil drie à vier versterkingen: En die mogelijkheden zijn er

Fortuna wil drie à vier versterkingen: "En die mogelijkheden zijn er"

01-05-2018 10:53
85

Fortuna Sittard speelt na de zomer voor het eerst sinds zestien jaar weer in de Eredivisie en is van plan om goed beslagen ten ijs te komen. De Limburgers willen de huidige selectie zo veel mogelijk bij elkaar houden en zetten in op drie à vier versterkingen.

"En die mogelijkheden zijn er", laat assistent-trainer Kevin Hofland (foto) weten aan het Algemeen Dagblad. De oud-verdediger ziet met Perr Schuurs (Ajax) en Todd Cantwell (terug naar Norwich City) twee belangrijke spelers vertrekken, maar kijkt met vertrouwen uit naar het Eredivisie-avontuur. "We hadden een plan klaarliggen voor Jupiler League en Eredivisie. Het werd dat laatste. We zullen de komende weken heus nog wel tegen onvoorziene zaken aanlopen. Toch geloven we erin dat we van Fortuna een club kunnen maken die wat gaat toevoegen aan de Eredivisie."

Hofland zelf zal in ieder geval in Sittard blijven. De assistent heeft nog niet de juiste papieren om een Eredivisie-ploeg te leiden, maar wil ooit aan de slag als hoofdcoach. "De ambitie om het vak snel en goed te leren heb ik wel. Een goede mentor boven me kan dat proces versnellen", doelt Hofland op René Eijer, die in beeld is om de nieuwe hoofdtrainer van Fortuna te worden.