'Fortuna Sittard wil Eredivisie in met nieuwe hoofdtrainer: kandidaat in beeld'

'Fortuna Sittard wil Eredivisie in met nieuwe hoofdtrainer: kandidaat in beeld'

30-04-2018 15:15
47

Fortuna Sittard denkt aan René Eijer als nieuwe hoofdtrainer. De Limburgse club, die afgelopen weekend promoveerde naar de Eredivisie, is op zoek naar iemand die de juiste papieren beschikt.

Dat meldt het Algemeen Dagblad. Op dit moment is Claudio Braga formeel de hoofdtrainer, maar hij keert vermoedelijk terug in de rol van assistent en hoofd opleidingen. Kevin Hofland is in werkelijkheid de eindverantwoordelijke in Sittard. De oud-verdediger van PSV, Feyenoord en Oranje beschikt echter niet over de juiste papieren.

Het AD schrijft dat er nog geen gesprekken zijn gevoerd met Eijer. Wel onderhouden Eijer en Hofland 'goed contact', nadat laatstgenoemde in zijn tijd als Fortuna-speler debuteerde onder de toenmalige assistent-trainer. Hofland lijkt de komende twee seizoenen nog op papier zijn rechterhand te zijn. Gesprekken daarover zijn gaande.

Eijer was eerder werkzaam bij onder meer PSV, VVV-Venlo, Roda JC en Al Jazira. Zijn actieve carrière moest hij beëindigden door de ziekte MS. Op dit moment traint Eijer de amateurs van de Limburgse Tweedeklasser BSV Limburgia.