'Nieuwe uitdaging lonkt voor Jonker: gesprekken achter de rug in België'

'Nieuwe uitdaging lonkt voor Jonker: gesprekken achter de rug in België'

02-05-2018 08:47
6

Andries Jonker gaat komend seizoen mogelijk aan de slag in België. Jupiler Pro League-formatie Sint-Truiden heeft een gesprek achter de rug met de voormalig trainer van onder meer Willem II en VfL Wolfsburg. 

Het Laatste Nieuws schrijft woensdag dat Sint-Truiden Jonker (55) ziet als een geschikte kandidaat om komend seizoen aan het roer te staan. De Truienaars bevestigen de interesse in de Nederlander. "Het ging louter om een verkennend gesprek", aldus een woordvoerder.

Het Laatste Nieuws weet wel beter. De krant meldt dat Jonker al een concreet voorstel heeft ontvangen. De Amsterdammer vroeg middenmoter Sint-Truiden om bedenktijd. 

Het STVV-bestuur wil graag een coach die over de nodige ervaring beschikt. Jonker was jarenlang de vaste rechterhand van Louis van Gaal. De twee werkten samen bij onder meer FC Barcelona en Bayern München.

Als hoofdtrainer stond Jonker op eigen benen bij MVV, FC Volendam, Willem II en Wolfsburg. Bij die laatste club werd hij in september 2017 ontslagen. Eerder was hij geruime tijd werkzaam in de jeugdopleiding van Arsenal. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie