'Rotnieuws voor Vermeer en Feyenoord: Brugge stuurt goalie terug naar De Kuip'

'Rotnieuws voor Vermeer en Feyenoord: Brugge stuurt goalie terug naar De Kuip'

02-05-2018 09:24
102

Club Brugge stuurt Kenneth Vermeer na afloop van dit seizoen terug naar Feyenoord. De Belgische krant Het Nieuwsblad meldt dat woensdag. Brugge heeft besloten om een optie tot koop in het huurcontract van de doelman niet te lichten. 

In januari maakte Vermeer (32) de overstap naar België, omdat hij bij Feyenoord niet aan de bak kwam. Trainer Giovanni van Bronckhorst gaf in De Kuip de voorkeur aan Brad Jones. 

Het verblijf van Vermeer in Brugge is geen doorslaand succes geworden. Hij deed in acht duels mee en raakte begin april geblesseerd. Dit seizoen is de sluitpost sowieso niet meer inzetbaar. Onduidelijk is nog wanneer Vermeer weer fit is. Reden voor Club Brugge om de goalie niet definitief in te lijven. De afkoopsom die Feyenoord verlangt voor Vermeer, zou in de ogen van Brugge sowieso te hoog zijn.

Onduidelijk is nu wat de toekomst brengt voor de sluitpost. In Rotterdam-Zuid heeft Vermeer een contract tot de zomer van 2020. Het ligt niet voor de hand dat Van Bronckhorst komend seizoen weer een beroep gaat doen op de voormalig Ajacied.