PEC begint aan metamorfose: Ajacied en Feyenoorder tekenen voor drie jaar

PEC begint aan metamorfose: Ajacied en Feyenoorder tekenen voor drie jaar

02-05-2018 13:07
42

PEC Zwolle heeft de eerste twee aanwinsten voor het nieuwe seizoen binnen. Dat bevestigt de club woensdag. Zian Flemming komt over van Jong Ajax, terwijl Gustavo Hamer nu nog onder contract staat bij Feyenoord.

Over transfersommen doet PEC geen mededelingen. Beide spelers tekenen een contract voor drie jaar. Flemming, die onlangs kampioen werd van de Jupiler League, wordt gezien als de vervanger van Mustafa Saymak, die de club transfervrij verlaat. "Met Zian halen we een speler binnenboord die uit het juiste hout is gesneden, afkomstig uit de vruchtbare jeugdopleiding van Ajax", zegt technisch directeur Gerard Nijkamp.

"Een voetballer die vooropgaat in de strijd en over technische bagage beschikt", vervolgt Nijkamp over de negentienjarige Flemming. "Daarnaast is het een dynamische middenvelder, die fysiek sterk is en zich aanvallend ook laat gelden. In die hoedanigheid verwacht ik dat Zian een toegevoegde waarde voor ons is."

De in Brazilië geboren Hamer tekende in 2013 zijn eerste profcontract bij Feyenoord. Uiteindelijk bleef de twintigjarige middenvelder steken op 22 minuten in de hoofdmacht. Dit seizoen wordt hij verhuurd aan FC Dordrecht, waar hij één van de sterkhouders is. "Gustavo is een speler die wij al langere tijd in het vizier hebben. Hij past in ons plaatje van de manier van spelen zoals wij dat graag zien", stelt Nijkamp.

De komst van Flemming en Hamer is voor PEC het startschot van een metamorfose. Philippe Sandler vertrekt naar Manchester City, terwijl Youness Mokhtar en Saymak de club transfervrij verlaten. Aan Ryan Thomas is beloofd dat PEC meewerkt aan een transfer, meldt Voetbal International. Ook is er interesse in basisspelers als Younes Namli en Kingsley Ehizibue.