Update: Telegraaf bevestigt: Ajax-aanvaller voor drie jaar aan de slag bij AZ

Update: Telegraaf bevestigt: Ajax-aanvaller voor drie jaar aan de slag bij AZ

02-05-2018 15:50
44

Vince Gino Dekker lijkt Amsterdam in te gaan ruilen voor Alkmaar. De aanvaller van Jong Ajax is deze week gesignaleerd op het trainingscomplex van AZ. Het aflopende contract van Dekker (21) wordt niet verlengd door zijn huidige werkgever. 

De jongeling moet daarom op zoek naar een nieuwe club. Die lijkt hij te hebben gevonden. Ajax Showtime weet dat Dekker dinsdag aanwezig was op het trainingscomplex van AZ. Daar ontmoette hij de staf en de spelersgroep van de huidige nummer drie van de Eredivisie. 

Dekker speelt al sinds 2004 voor Ajax. In het seizoen 2016/17 maakte hij zijn profdebuut namens Jong Ajax. Al snel sloeg het noodlot toe: Dekker raakte zwaargeblesseerd en was liefst veertien maanden uit de roulatie. In maart 2018 maakte de buitenspeler zijn rentree in de Jupiler League. Uiteindelijk kwam hij nog tot vier invalbeurten. Opgeteld kwam hij in totaal tot vijftien officiële duels en drie goals.

Update 15.50: Ook De Telegraaf meldt inmiddels dat Dekker aan de slag gaat bij AZ. De aanvaller is volgens de krant reeds medisch gekeurd. Dekker gaat een driejarig contract signeren in Alkmaar.