Heracles zoekt opvolger van vertrekkende Castro en bevestigt interesse

Heracles zoekt opvolger van vertrekkende Castro en bevestigt interesse

03-05-2018 00:00
14

De kans bestaat dat Janis Blaswich volgend seizoen onder de lat staat bij Heracles Almelo. De Almelose club volgt de 27-jarige doelman van Borussia Mönchengladbach.

Dat bevestigt Mark-Jan Fledderus (foto) desgevraagd aan RTV Oost. De technisch manager gaat verder niet in op vragen. Blaswich staat onder contract bij Borussia Mönchengladbach, maar speelt dit seizoen bij Hansa Rostock. Bij de derdeklasser is hij verzekerd van een basisplaats.

Wedden

Meer odds

Blaswich heeft bij Gladbach een contract tot medio 2019, maar heeft geen perspectief op een vaste plek in de selectie. Trainer Dieter Hecking geeft de voorkeur aan onder meer Yann Sommer, Tobias Sippel en Christofer Heimeroth. Heracles is niet de enige kandidaat voor Blaswich. De 1,93 meter lange doelman staat volgens BILD ook op het lijstje bij 1. Union Berlin.

Het is al langer duidelijk dat Heracles op zoek moet naar een nieuwe doelman, nu Bram Castro in de zomer vertrekt naar KV Mechelen. Tussen 2005 en 2010 had Heracles met Martin Pieckenhagen al een Duitser onder de lat. Met Frank Wormuth staat er volgend seizoen een Duitse trainer aan het roer in Almelo.