'Raiola zet Ajax voor het blok met miljoenenaanbod van Manchester United'

'Raiola zet Ajax voor het blok met miljoenenaanbod van Manchester United'

03-05-2018 06:38
286

Justin Kluivert heeft een riante aanbieding van Manchester United op zak, weet het Algemeen Dagblad. Het gaat volgens de ochtendkrant om een aanbieding van 'tientallen miljoenen euro's'. Het grote probleem voor Ajax: zaakwaarnemer Mino Raiola.

Ajax is al maandenlang in gesprek met Raiola, die de belangen van Kluivert behartigt, maar echt snel gaan de zaken niet. Het AD schrijft dat de Italiaanse zaakwaarnemer Ajax voor het blok zet met het aanbod van United. De Amsterdamse club moet het aanbod van de Premier League-club compenseren met salaris, of Kluivert vertrekt.

Als Kluivert zijn contract bij Ajax verlengt, wordt de 19-jarige Ajacied de bestbetaalde speler van de club. Of door salaris, of door een bonus of een flinke som aan tekengeld. Voor Ajax is dat een dilemma, schrijft het AD. De club moet zich afvragen of het salarisplafond aangepast moet worden voor een talent dat miljoenen euro's aan transferwaarde vertegenwoordigt.

De kans is dus serieus aanwezig dat Kluivert Ajax na dit seizoen gaat verlaten. Het salarisplafond bij Ajax is naar verluidt ingesteld op een miljoen euro. Het is de vraag wat de club belangrijker vindt: het in stand houden van het huidige salarishuis, of het extra investeren van geld om een Premier League-topclub voor te zijn en daarmee een groot talent binnenboord te houden.