'Grote domper voor FC Twente: Rutten zegt 'nee' en komt niet naar Enschede'

'Grote domper voor FC Twente: Rutten zegt 'nee' en komt niet naar Enschede'

03-05-2018 07:16
43

Fred Rutten wordt niet de technisch directeur van FC Twente. De huidige trainer van Maccabi Haifa heeft bedankt voor een technische rol bij de club uit Enschede.

Dat meldt De Telegraaf. Rutten had bij Twente de mogelijkheid om de club als technisch eindverantwoordelijke weer op te bouwen, maar kiest ervoor om op zijn post in Israël te blijven. Wel overweegt hij om Twente op de achterstand bij te staan in een adviserende rol of als lid van de Raad van Commissarissen met de portefeuille technische zaken. Dat zou gecombineerd kunnen worden met zijn werk bij Maccabi.

Dat Rutten bedankt is een flinke tegenvaller voor Twente, dat al weken bezig is om hem naar Enschede te krijgen. Rutten kon bij Twente carte blanche krijgen om de club naar zijn wensen in te richten.

Daar bedankt hij voor, omdat hij het niet ziet zitten om Maccabi al na drie maanden te verlaten. Rutten had tot 1 mei de kans om zijn contract bij de Israëlische club op te zeggen, maar doet dat niet. Het leven daar bevalt hem goed en ook zou hij financieel flink in moeten leveren voor een klus bij de Tukkers.

Twente moet nu druk op zoek naar een andere persoon voor de functie van technisch directeur. Die functie wordt nu bekleed door hoofdscout Evert Bleuming, maar die kan de twee klussen niet combineren. Mocht Rutten er wel voor kiezen om Twente bij te staan in een adviserende rol, dan kan hij na afloop van zijn avontuur bij Maccabi alsnog instromen.