'Chinese club biedt Iniesta megasalaris plus investering van 36 miljoen in wijn'

'Chinese club biedt Iniesta megasalaris plus investering van 36 miljoen in wijn'

Gepubliceerd: donderdag 3 mei 2018 om 08:03do 03-05-2018 om 08:03

Andrés Iniesta kan in de laatste periode van zijn profcarrière een grote zak geld in de wacht slepen. Het Chinese Chongqing Dangdai Lifan is bereid om veel geld te investeren in de 33-jarige spelmaker van FC Barcelona. Iniesta kan in drie jaar tijd een bedrag van 117 miljoen euro verdienen in China.

Dat meldt de Spaanse krant Mundo Deportivo. Dat is nog niet alles, want de club is ook bereid om flink te investeren in het wijnbedrijf van Iniesta. De Spanjaard heeft naast het voetbal ook een goedlopende wijngaard. De eigenaar van Chongqing wil maar liefst zes miljoen flessen wijn kopen tegen zes euro per stuk, wat in totaal uitkomt op 36 miljoen euro.

Ook kan hij vijftig procent van zijn portretrechten in bezit houden. In totaal zou Iniesta dus om en nabij de 117 miljoen euro kunnen verdienen. Ondanks het superaanbod zou Iniesta twijfelen.

Chongqing-eigenaar Jiang Lizhang zit achter de operatie en is al langer van plan om Iniesta naar China te halen. Ondanks dat de Spanjaard een monsterbedrag kan verdienen, is het niet zeker dat China ook zijn nieuwe bestemming wordt. Waarom Iniesta twijfelt is niet bekend. De spelmaker maakte vorige week bekend dat hij na 22 jaar afscheid neemt van Barcelona. Afgelopen zondag won hij met de club de landstitel.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

117 miljoen in 3 jaar: doen?

Ja
86%
Nee
14%
(1301 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws