Geen afscheid tijdens EL-finale voor Wenger: Costa schiet Atletico naar eindstrijd

03-05-2018 22:55
31

Atletico Madrid heeft zich in eigen huis geplaatst voor de finale van de Europa League. Arsenal werd in een boeiend duel met 1-0 verslagen. Na het 1-1 gelijkspel in Londen was dat voor de ploeg van Diego Simeone genoeg.

Al na twaalf minuten moest Arsenal-steunpilaar Laurent Koscielny naar de kant. De Franse verdediger scheurde, zonder dat daar een tegenstander bij betrokken was, zjn achillespees af en mist daardoor het WK. Koscielny ging per brancard huilend het veld af. De minuten die volgden leverden niet overdreven veel spektakel op. Beide ploegen kwamen moeilijk tot kansen, tot Diego Costa in de blessuretijd van de eerste helft de 1-0 maakte op aangeven van Antoine Griezmann.

Ook na rust kreeg Atletico de beste kansen, al was Arsenal via Aaron Ramsey dichtbij de o zo belangrijke gelijkmaker. Ook na het inbrengen van Henrikh Mkhitaryan wisten de bezoekers geen uitdoelpunt te forceren. In een bloedstollende slotfase bleef de ploeg van Simeone overeind, waardoor plaatsing voor de finale een feit is. Voor Arsène Wenger is het een extra zure avond: de Fransman vertrekt komende zomer bij Arsenal en had zijn zinnen gezet op een mooi Europees afscheid.

Op woensdag 16 mei wordt de Europa League-finale in Lyon gespeeld. Red Bull Salzburg of Olympique Marseille is dan de tegenstander van Atletico.