Moeizaam jaar voor Roda JC: 'Normaal gesproken overleef je zo'n seizoen niet'

Moeizaam jaar voor Roda JC: 'Normaal gesproken overleef je zo'n seizoen niet'

Gepubliceerd: vrijdag 4 mei 2018 om 22:21vr 04-05-2018 om 22:21

Roda JC is vrijwel zeker veroordeeld tot het spelen van nacompetitie. Men beleeft een rumoerig seizoen in Kerkrade en dat is ook Berry Powel niet ontgaan. Volgens de aanvaller, tegenwoordig uitkomend voor IJsselmeervogels, mogen de Limburgers blij zijn dat een andere club nóg matiger presteert.

"Het is daar al jaren erg onrustig. Vorig jaar bleven ze er ternauwernood in en vervolgens wordt er weer een blik nieuwe spelers open getrokken", analyseert Powel de situatie bij Roda JC in gesprek met ELF Voetbal. "Het is heel moeilijk om in die omstandigheden te presteren. Er zijn geen vastigheden. En zelfs als je in de voorbereiding een beetje aan elkaar begint te wennen, komen er weer nieuwe spelers bij. Dat is niet makkelijk."

FC Twente is reeds gedegradeerd. Volgens Powel, die voor zes clubs uitkwam in de Eredivisie, kan de malaise in Enschede de redding van Roda JC betekenen. "Ze hebben geluk gehad dat ze er bij FC Twente nóg een groter potje van maken. Maar normaal gesproken overleef je niet na zo’n slecht seizoen. Het is ook niet toevallig dat de clubs waar het zo onrustig is dramatisch presteren."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws